utrecht

Voor wie het echt wil weten

Nieuwsbrief juli

07 juli 2024

De Meetellen nieuwsbrief van juli is er! Lees het allerlaatste nieuws over onze verhuizing, mooie bijeenkomsten en onderzoeken hier.

Meetellen in Utrecht is verhuisd naar een ander pand in ons stadsie! 11 jaar was de Stadsbrug onze plek, maar per 1 juni zijn we verhuisd naar een nieuwe stek: het gebouw van De Wilg!

Lees meer

Nieuwsbrief maart

14 maart 2024

Vandaag weer op je mat: de Meetellen nieuwsbrief! We zijn druk bezig met het verwerken van de 337 (!) vragenlijsten voor ons onderzoek over vertrouwen èn we zijn op bezoek geweest bij de burgemeester en wethouder. Je leest er alles over in de nieuwsbrief van maart.

Je vindt onze laatste nieuwsbrief hier.

In de 11 jaar dat Meetellen bestaat is het er nu van gekomen: een bezoek aan de burgemeester van Utrecht!

Lees meer

Afname op Stadstuin Klopvaart

Dit jaar bevragen we panelleden over hun vertrouwen in elkaar, in organisaties en in de overheid.

Lees meer

In het najaar presenteerden wij onze bevindingen aan het team Samen Stad Maken van de gemeente. Dit is een team dat is samengesteld uit leden van verschillende afdelingen en werkt aan het betrekken van inwoners bij het beleid van de gemeente. Zij waren zo enthousiast over onze presentatie, dat ze Meetellen vroegen om nog een keer met hen mee te denken over het verbeteren van inspraak.

Lees meer

Afscheid van Christiaan

26 februari 2024

Wie kent hem niet? Christiaan: zo’n 10 jaar een boegbeeld van Meetellen. Zijn bijzondere uitstraling, excentrieke kledingkeuze en prachtige rode stekels maken dat je Christiaan niet zomaar vergeet. Toen hij ons vertelde dat het tijd werd voor iets nieuws, was dat dan ook wel even slikken.

Lees meer

Movisie vindt ervaringsdeskundigheid belangrijk. Zo belangrijk dat zij op 1 februari een congres organiseert met de titel: ‘Ervaringskennis, geen brug te ver’. Tijdens de dag komen ervaringsverhalen van verschillende mensen met diverse achtergronden aan de orde.

Lees meer

Fijne feestdagen!

21 december 2023

Team Meetellen wenst iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!

Lees meer

Nieuwsbrief november

01 november 2023

Een verslag van de paneldag, de presentatie van de nieuwe rapportage ‘Vinden wat je nodig hebt’, de aankondiging van het nieuwe onderzoek en updates over nieuwe en lopende projecten. Je leest er alles over in de nieuwsbrief van november.

Je vindt onze laatste nieuwsbrief hier.

De nieuwe rapportage van Meetellen ‘Vinden wat je nodig hebt’ is uit! Panel Meetellen is deze keer bevraagd over de vindbaarheid van financiële regelingen en activiteiten in de buurt en wijk. In hoeverre maken panelleden gebruik van financiële regelingen waar zij recht op hebben en van activiteiten in hun buurt en wijk? Dat en meer leest u in onze nieuwe rapportage.

Lees meer

Nieuwsbrief juli

14 juli 2023

Wat een prachtig voorjaar: waardevolle gesprekken over onze onderzoeken, een ontmoeting met burgemeester en wethouders van Utrecht, klankbordgroepen en adviezen èn een fijn teamuitje. Je leest er alles over in de nieuwsbrief van juli.

En noteer vast in je agenda: vrijdag 29 september organiseren we de jaarlijkse paneldag. Vanaf circa 16.00 tot 20.30 uur!

Je vindt onze laatste nieuwsbrief hier.

Namens de gemeente vroegen Colette (Wij 3.0 Digiwijs) en Merit (Alliantie Digitaal Samenleven) aan Meetellen om een klankbordgroep te organiseren. Zij wilden meer weten over een actie die mensen moet helpen om digitaal mee te kunnen doen.

Lees meer

Meetellen heeft onderzocht of mensen gebruik maken van de financiële regelingen waar ze recht op hebben. Maar we zijn niet de enigen.

Lees meer

Team Meetellen ging de afgelopen maanden door met de gesprekken over het onderzoek ‘Dit vinden wij van de stad’. Bij de gemeente, afdeling Publieke Dienstverlening, kregen we vooral veel reacties over het onderdeel inspraak.

Lees meer

De zomer is voor Meetellen altijd de tijd om na te denken en ideeën te verzamelen voor de nieuwe vragenlijst, waar wij in het najaar weer mee langs allerlei organisaties gaan. Een onderwerp dat steeds terug leek te komen was ‘vertrouwen in de overheid’.

Lees meer

Begin dit jaar zette onze collega Rachel haar handtekening onder het samenwerkingsakkoord van Thuis in je Wijk. Vorige week mochten we weer onze stem laten horen, want de gemeente (afdeling MO) wilde graag weten wat wij vinden van de doelen die ze tot nu toe hebben vastgesteld.

Lees meer

Stel je voor dat geld geen rol zou spelen. Wat zou je dan willen onderzoeken? Dat was één van de vragen waar wij als panelmedewerkers antwoord op mochten geven in een inspiratiesessie over de toekomst van Meetellen.

Lees meer

Onze vaste fotograaf en panellid Gerbrand was weer op de Stadsbrug om panelleden op de foto te zetten.

Lees meer

Panelmedewerker Bert en Underground stadsgids Wim zijn gevraagd voor een rondetafelgesprek op 11 april, met het Utrechtse college van burgemeester en wethouders, over het thema Wonen.

Lees meer

Nieuwsbrief april

13 april 2023

Een nieuw record! Je leest er alles over in de nieuwsbrief van april. Plus een update van onze onderzoeken, onze nieuwe collega Pieter stelt zich voor, een handtekening onder het akkoord ‘Thuis in je Wijk’, een interview met Julia Kleinrensink, fractievoorzitter van GroenLinks en een uitnodiging om te dansen.

Je vindt onze laatste nieuwsbrief hier.

Thuis in je wijk

11 april 2023

Op 31 januari zette Rachel Moolenaar namens Meetellen haar handtekening onder het akkoord “Thuis in je Wijk”. Dit project van de gemeente is er op gericht dat iedereen in Utrecht zichzelf kan zijn en zich thuis voelt in zijn wijk.

Lees meer

Om te zorgen dat de uitkomsten van ‘Dit vinden wij van de Stad’ worden meegenomen in het beleid, wordt het Meetellen onderzoek genoemd in de raadsbrief aan de burgemeester en wethouders.

Lees meer

Nieuwsbrief januari

11 januari 2023

In de januari nieuwsbrief brengen we je weer het laatste nieuws over Meetellen. Je leest over over wat we de afgelopen maanden gedaan hebben. Je vindt ook een verslag van de bijeenkomst op 15 december met de presentatie van het onderzoek ‘Dit vinden wij van de stad’ en de viering van 10 jaar Meetellen!

Je vindt onze laatste nieuwsbrief hier.

Nienke (links) en Marga (derde van links) in gesprek met de panelmedewerkers

In 2022 spraken panelleden van Meetellen met de gemeente over de vraag wanneer je je thuis voelt in de wijk. De inzichten hieruit zijn opgenomen in de ‘visie Thuis in de wijk’.

Lees meer

Lekker voor weinig

02 januari 2023

Dat is naam van het kookboek met budget-recepten van het Voedingscentrum. Panelleden van Meetellen zijn er positief over: aantrekkelijke, duidelijke recepten en ook nog eens voor weinig geld.

Lees meer

Vinden wat je nodig hebt

22 december 2022

De meesten van jullie hebben hem (hopelijk) al ingevuld: de vragenlijst voor ons onderzoek van dit jaar, met als thema ‘Vinden wat je nodig hebt’. Omdat wij het belangrijk vinden dat zo veel mogelijk mensen hun stem laten horen, hebben wij de afgelopen weken verschillende plekken bezocht om zo veel mogelijk mensen bij ons onderzoek te betrekken: van het Maliegilde tot de Sleep-Inn, van de Wilg tot UW bedrijf.

Lees meer

Julia van Groen Links, met Annette en haar werkgroep Werk & Inkomen tijdens de netwerkbijeenkomst

De viering van ons tienjarig bestaan en de presentatie van ons nieuwe onderzoek ‘Dit vinden wij van de stad’: redenen genoeg voor een feestje voor ons netwerk van professionals en panelleden op 15 december 2022. Het werd een mooi, informatief samenzijn met veel gezelligheid en uitwisseling.

Lees meer

Portret van buurtpastor Robin de Jong

Op een winterse ochtend hebben Bert, Corrie en Rachel een interview met buurtpastor Robin de Jong in de Nicolaas Monicakerk aan het Boerhaveplein in Ondiep. We zijn namelijk nieuwsgierig wat een buurtpastor doet en hebben een aantal vragen die we graag aan Robin willen stellen.

Lees meer

Slide uit de presentatie: Elementen die helpen bij veerkracht

Terugveren doen we samen

30 november 2022

Op donderdag 24 november hebben we deelgenomen aan een workshop bij Volksgezondheid over ‘veerkracht’. Heel interessant! Wat blijkt: veerkracht is enorm relevant voor je gezondheid en je goed voelen.

Lees meer

Nieuwsbrief oktober

06 oktober 2022

Zin in een update over Meetellen? In deze nieuwsbrief onder meer een mooi fotoverslag van de Meetellen paneldag en het 10-jarig bestaan, de rapportage ‘Dit vinden wij van de stad’ en een update over wat we de afgelopen maanden gedaan hebben.

Je vindt onze laatste nieuwsbrief hier.

een nieuwe vragenlijst

03 oktober 2022

Er is hard gewerkt door het team, want in de tussentijd hebben we ook al een nieuw thema gekozen voor het volgende onderzoek: ‘van vraag naar aanbod’.

Lees meer

De nieuwe rapportage van Meetellen, ‘Dit vinden wij van de stad!’, is uit! Hoe ervaren panelleden hun buurt en woning? Kunnen panelleden komen waar ze willen komen? Ervaren panelleden wel eens discriminatie? Hoeveel moeite kost het panelleden om internet te gebruiken? En hebben panelleden voldoende inspraak? In deze rapportage lees je er alles over.

Lees meer

Met wethouders in gesprek

15 september 2022

Majid, Christiaan en Bert zijn op 14 september door de gemeente Utrecht uitgenodigd om met wethouders uit de regio te praten en te eten. Zij deelden hun ervaringen in een interview over beschermd wonen.

Lees meer

Thuis voelen in de wijk

15 september 2022

De gemeente (afdeling MO) wil graag van panelleden horen wat zij belangrijk vinden in hun wijk. In het kader van het project ‘Thuis in de Wijk’ vroeg Nienke daarom aan Meetellen een focusgroep te organiseren. ‘Thuis in de Wijk’ heeft als doel om alles wat in de wijk wordt georganiseerd beter te verbinden met elkaar en met de wijkbewoners.

Lees meer

Hoog bezoek

30 augustus 2022

Wat geweldig! Afgelopen zomer kwam minister Carola Schouten langs bij De Geldzaak in Utrecht om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen in armoede.

Lees meer

Geslaagde kennismaking

26 augustus 2022

Hoewel Meetellen actief is in Utrecht en Amsterdam, kennen de teams van beide steden elkaar nog niet zo heel goed. Om dat te veranderen werd er op 25 augustus een teamdag georganiseerd op de Stadsbrug.

Lees meer

Op 13 juli hadden wij een klankbordgroep. Paul en Els van het Voedingscentrum zijn met panelleden van Meetellen in gesprek gegaan over voedingsadvies door de huisarts of een andere professional zoals een diëtist. Waarvoor heb je voedingsadvies gekregen, en had je wat aan het advies? Was dat advies goed op te volgen en zo nee, waar lag dat dan aan?

Lees meer

De stadsgesprekken naar aanleiding van het Meetellen onderzoek leverden waardevolle extra adviezen op. Daarom hebben we nu een aanvullend advies gepubliceerd.

Lees meer

Nieuwe nieuwsbrief

03 juli 2022

Zin in een update over Meetellen? Meer lezen over het belang onze nieuwe onderzoeken, of ben je nieuwsgierig naar een wat we de afgelopen maanden gedaan hebben? Je vindt de laatste nieuwsbrief hier.

Naar aanleiding van ons onderzoek ‘Gezond Leven’ organiseerde Meetellen een serie verdiepende gesprekken op drie thema’s. De laatste deelsessie vond plaats op 12 mei, over psychische gezondheid, eenzaamheid en stress. Lees hier het uitgebreide verslag.

Lees meer

Op 14 april organiseerde Meetellen de tweede deelsessie naar aanleiding van het onderzoek ‘Gezond leven’. De tweede deelsessie stond in het teken van gezond gedrag en leefstijl.

Lees meer

Nieuwsbrief maart 2022

29 maart 2022

Onze nieuwsbrief is klaar! Lees ‘m hier!

Op 10 maart organiseerde Meetellen in samenwerking met onderzoeksconsortium GECK OP U de eerste deelsessie naar aanleiding van het onderzoek ‘Gezond leven’. Het thema van deze sessie was de impact van de coronacrisis. Zowel Meetellen als het consortium deelden hun onderzoeksresultaten, waarna panelleden van Meetellen vertelden welk effect de coronacrisis op hen had, zowel in positief als negatief opzicht.

Lees meer

Kan jij snel schakelen terwijl je overzicht houdt? Ben je invoelend en sociaal, pro-actief en een communicatieve ster? Dan is de vacature van projectmedewerker in Utrecht misschien wel wat voor jou!

Lees meer

Na de startbijeenkomst op 3 februari organiseren we als Meetellen in Utrecht (online) verdiepende gesprekken op drie thema’s. Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen.

Lees meer

Op 3 februari 2022 vond het webinar Gezond Leven plaats. Het webinar is nu online terug te kijken, inclusief een mooie afsluiting door wethouder Eelco Eerenberg.

Lees meer

Nieuwsbrief december 2021

19 december 2021

Onze nieuwsbrief is klaar! Lees ‘m hier!

Paneldag een succes

19 december 2021

Ondanks de maatregelen kon de paneldag dit jaar doorgaan! De Colour Kitchen Zuilen verzorgde twee heerlijke high tea’s voor ons, zodat er in totaal toch nog ruimte was voor 60 personen.

Lees meer

Webinar Gezond leven

16 december 2021

In 2021 is de rapportage ‘Gezond Leven’ van Meetellen in Utrecht uitgekomen. Meetellen organiseert op donderdagmiddag 3 februari 2022 een webinar om je te betrekken bij de resultaten en het gesprek hierover aan te gaan.

Lees meer

Ter gelegenheid van de Meetellen paneldag op 15 december 2021 ontvingen wij twee prachtige videoboodschappen!

Lees meer

De gemeente, waaronder de raadsleden, vinden het erg belangrijk om ook de stem van het Meetellen panel te horen als het gaat om ervaringen met de stad. Daarom doet Meetellen mee met een groot inwoneronderzoek, dat onder alle Utrechters wordt gehouden.

Lees meer

De nieuwe rapportage van Meetellen in Utrecht is uit! Dit keer is er onderzoek gedaan naar de ervaringen die ons panel heeft met gezond leven, hun gezondheid en corona. 131 panelleden van Meetellen hebben meegedaan aan de vragenlijst en 21 panelleden aan een interview.

Lees meer

De afnames van de vragenlijsten 2021 zijn begonnen! Het nieuwe Meetellen onderzoek gaat over allerlei onderwerpen in de stad Utrecht. Zoals over je buurt en of je mee kunt praten met de gemeente.

Lees meer

Nieuwsbrief juli 2021

29 juli 2021

Onze nieuwsbrief is klaar! Lees ‘m hier!

Aanvullend advies

08 juli 2021

Na ieder jaarlijks onderzoek organiseert Meetellen gesprekken over de onderzoeksresultaten tussen de Meetellen panelleden en ambtenaren en diverse professionals uit Utrecht. Zo ook naar aanleiding van het onderzoek ‘Ervaring met de uitkering’. De extra adviezen die uit deze gesprekken zijn voorgekomen delen we graag via een aanvullende notitie.

Lees meer

Schrijven is schrappen

16 juni 2021

Meetellen organiseert regelmatig trainingen en workshops voor de medewerkers. In juni vond deel 1 van een schrijftraining plaats. Alle medewerkers schrijven mee aan de nieuwsbrief, rapportages en vragenlijsten. In de training leerden we over de opbouw en structuur van een tekst en hoe je tot de kern van de zaak kunt komen. We kregen tips en leuke oefeningen en gaan er nu gelijk mee aan de slag voor de volgende nieuwsbrief.

Nieuwsbrief mei 2021

03 mei 2021

Deze week is onze nieuwsbrief verstuurd! Lees ‘m hier!

Focusgroep

12 mei 2021

Panelleden gingen in de klankbordgroep in gesprek over gelijke kansen als het om gezondheid gaat. Wanneer vind je dat je gelijk wordt behandeld en wanneer mag iemand voorgaan op een wachtlijst? En hoe zit het met gezonde voeding, heeft iedereen daar wel gelijke kansen op?

Lees meer

De stem van deze ervaringsdeskundige panelmedewerkers en vanuit huis onze aangesloten panelleden, blijkt onverminderd noodzakelijk. We doen er dan ook alles aan ons team te behouden, trainen en uit te breiden.

Lees meer

Meetellen Utrecht werd gevraagd mee te denken over een vragenlijst ‘Gezonde Voeding’ vanuit De Stek, een opvangplek voor daklozen met een harddrugs- of alcoholverslaving.

Lees meer

De gemeente Utrecht is benieuwd naar de verbeteringen die de inwoners van Overvecht zelf voor hun buurt zien. Daarom is voor inwoners een meedenk- en activiteitenprogramma opgezet in het ‘Omgevingsprogramma Overvecht’. Meetellen is ook gevraagd mee te denken.

Lees meer

‘Hulp nodig? Wacht niet’ is een campagne die de gemeente Utrecht lanceert om de mensen met zorgen, problemen en vragen snel hulp te bieden. Panelmedewerkers van Meetellen toetsten de advertentie die in huis-aan-huis bladen wordt geplaatst op inhoud, taal en toegankelijkheid.

Lees meer

Op de thee bij….

15 februari 2021

In het teken van de actieweek ging het panel van Meetellen in Utrecht ‘op de thee’ bij 2 Utrechtse wethouders. De winnaars van dit onderdeel van de actieweek schoven digitaal aan bij wethouder Linda Voortman en bij wethouder Maarten van Ooijen.

Lees meer

Dat de manier waarop Meetellen samenwerkt met de gemeente precies past bij de Utrechtse aanpak in het sociaal domein, is in het nieuwe E-magazine De Utrechtse aanpak in het sociaal domein van de gemeente Utrecht te lezen. Een mooi interview met Annette en Majid, we zijn er trots op!

Lees meer

Inclusief en klantgericht werken, dat willen alle organisaties in domeinen als zorg, welzijn, werk en inkomen. Die intentie werkelijkheid maken is een ander verhaal. Lees het artikel gepubliceerd in Sociaal Bestek / Zorg en Welzijn over onderzoeksbureau Meetellen: kwaliteitsverbetering, activering en empowerment ineen.

Lees meer

Kan jij snel schakelen terwijl je overzicht houdt? Ben je invoelend en sociaal, pro-actief en een communicatieve ster? Dan is de vacature van projectmedewerker in Utrecht misschien wel wat voor jou!

Lees meer

Nieuwsbrief oktober 2020

30 oktober 2020

Deze week is onze nieuwsbrief verstuurd! Lees ‘m hier!

Geen paneldag, wat nu?

28 oktober 2020

Elk jaar een paneldag! Om jullie te ontmoeten, te informeren en te bedanken. Zo hoort dat bij Meetellen. Want zonder panelleden geen Meetellen!
Helaas gooit corona dit jaar roet in het eten. We zijn hard op zoek gegaan naar alternatieve manieren om jullie iets leuks te bieden, te informeren en te bedanken. Lees verder voor een hint!

Lees meer

Hoe is het als je bekend bent met ‘Beschermd Thuis’ en sinds korte tijd een eigen woning hebt maar nog wel de nodige zorg op maat ontvangt? Marga Vink van gemeente Utrecht (afdeling MO), wilde daarover graag in gesprek met panelleden van Meetellen.

Lees meer

Het Trimbos instituut heeft een website, app en nog meer instrumenten om mensen die willen stoppen met roken te ondersteunen. Omdat het Trimbos graag wil weten of deze instrumenten goed aansluiten bij mensen die willen stoppen met roken hebben ze aan Meetellen gevraagd om een aantal zaken op de website te testen.

Lees meer

De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat organisaties die subsidie krijgen toegankelijk zijn voor alle inwoners. Daarom wordt sinds 2015 een toegankelijkheidsprijs uitgereikt. De juryleden komen uit belangenorganisaties en uit organisaties die deze prijs eerder hebben gewonnen. Meetellen heeft in 2017 gewonnen en jureert mee.

Lees meer

De nieuwe rapportage van Meetellen in Utrecht is uit! Dit keer is er onderzoek gedaan naar de ervaringen die ons panel heeft met de uitkering en het zetten van een volgende stap richting participatie en betaald werk.

Lees meer

Nieuwsbrief juli 2020

20 juli 2020

Deze week wordt onze nieuwsbrief verstuurd! Lees ‘m alvast hier!

We kennen Gerbrand Langenberg als panellid en als één van onze fotografen op de paneldag. En hij heeft prachtige foto’s gemaakt voor onze website. Wie is deze rustige, talentvolle man die achter zijn camera pas echt vrij lijkt te zijn? Wat is het verhaal achter zijn passie voor fotografie? Annette belde hem op om dat te weten te komen.

Lees meer

Spreekt het jou aan om jouw ervaringen in te zetten en mee te denken over onderwerpen zoals de zorg, werk of opvang? Lijkt het je leuk om vragenlijsten over deze onderwerpen af te nemen en hierover in gesprek te gaan met de gemeente of zorgverleners?

Meetellen in Utrecht is op zoek naar een nieuw teamlid / panelmedewerker. Wat voor jou?

Lees meer

Corrie, Bert, Jacko en Annette hebben een goed gesprek op afstand met wethouder Linda Voortman.

Lees meer

Op 22 juni voerde het team Meetellen in Utrecht een goed gesprek met wethouder Linda Voortman over de resultaten van ons onderzoek naar ervaringen met de uitkering.

Lees meer

Hoe kun je als je dak- of thuisloos bent zo gezond mogelijk blijven leven? En heb je daar zelf invloed op?

De afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht start binnenkort een onderzoek naar de gezondheid van dak- en thuislozen in Utrecht.

Lees meer

Wat is de impact van de coronacrisis op onze panelleden? Wat betekent het als bijvoorbeeld dagbestedingsactiviteiten wegvallen en ambulante zorg anders wordt uitgevoerd?

Om dat uit te zoeken hebben we een onderzoek gedaan. De antwoorden hebben we nu verwerkt in een verslag.

Lees meer

Nieuwsbrief mei 2020

12 mei 2020

Vandaag is onze nieuwsbrief verstuurd. Lees ‘m alvast hier!

Omdat we benieuwd waren naar de impact van de coronacrisis op onze panelleden hebben we een korte poll gemaakt. We wilden graag weten wat het voor ons panel betekent als bijvoorbeeld dagbestedingsactiviteiten wegvallen en ambulante zorg anders wordt uitgevoerd.

Lees meer

Gelukkige winnaars

09 april 2020

Twintig panelleden die mee hebben gedaan met het onderzoek over de uitkering hebben een bon van € 20 gewonnen.

Lees meer

Onderzoekers Sandra en Jacko zijn hard aan het werk om de resultaten van de interviews te verwerken.

Lees meer

Even voorstellen

02 maart 2020

Annemieke Dijk is sinds maart 2020 voor een aantal uren werkzaam bij Meetellen in Utrecht. “Een rare tijd om met een nieuwe baan aan de slag te gaan… mijn collega’s ontmoet ik nu alleen online. Ik kijk er naar uit om iedereen ‘live’ te ontmoeten.”

Lees meer

Nieuwe nieuwsbrief

27 januari 2020

Vandaag is onze nieuwsbrief verstuurd. Lees ‘m alvast hier!

Presentatie

23 januari 2020

Afgelopen donderdag waren we opnieuw te gast bij Volksgezondheid, deze keer bij de teams BEO en co-creatie. Ook zij waren benieuwd naar de resultaten van het onderzoek over ‘meedoen’.

Lees meer

Op de nieuwjaarsborrel in Amsterdam

13 januari 2020

In Amsterdam wordt het nieuwe jaar ingeluid bij het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis! Annette ging samen met team Meetellen in Amsterdam een kijkje nemen om er gezellig de nieuwjaarsborrel mee te maken. Zo leren wij de stad kennen en andersom.

Bedankt!

25 december 2019

We kijken terug op een fantastisch 2019. Dankzij jullie bijdrage aan onze onderzoeken hebben we jullie stem kunnen laten horen in Utrecht.

Lees meer

Verhuizing

23 december 2019

Meetellen in Utrecht is verhuisd naar een prachtig fijn groot kantoor op de begane grond in De Stadsbrug! Met man en macht was de verhuizing zo klaar. Twee grote ruimtes waar iedereen kan werken. We zijn er heel blij mee!

Lees meer

Super paneldag

26 september 2019

Wat was het een toffe paneldag! We leven als team maandenlang toe naar de paneldag waarin we alle panelleden van Meetellen in het zonnetje zetten. Dan geeft het ons heel veel voldoening om de hele avond blije gezichten te zien en enthousiaste reacties te horen. Daar doen we het voor!

Lees meer

Meetellen rapporteert

18 september 2019

Meetellen presenteert haar jaarlijkse onderzoek in een mooi rapport. Het onderwerp is: Meetellen én meedoen.
We onderzochten hoe tevreden Utrechters in een kwetsbare situatie zijn met hun activiteiten of vrijwilligerswerk. Geeft dit hen het gevoel dat ze meedoen in de maatschappij? Wat motiveert hen, hoe ervaren ze de begeleiding en wat vinden ze van het aanbod?

Lees meer

Onderzoek tijdsbeleving

15 augustus 2019

Meetellen leest mee met het begrijpelijk maken van een onderzoek naar de tijdbeleving van daklozen. Leven daklozen meer in het verleden, het heden of zijn ze juist met de toekomst bezig?

Meetellen heeft een klanttevredenheidsonderzoek afgenomen bij het medisch spreekuur van Volksgezondheid. Panelmedewerkers Christiaan en Bert vertellen over hun ervaringen bij de afname.

Lees meer

Meetellen in Utrecht valt sinds januari 2019 onder stichting De Omslag uit Amsterdam. Één van de redenen hiervoor is het oprichten van Meetellen in Amsterdam. Esmeralda van der Naaten is daar projectleider en begeleidt het traject.

Lees meer

Gemeente Utrecht Werk en Inkomen wil de dialoog op gang brengen tussen de cliënt en beleid/uitvoering. Er is een projectgroep in het leven geroepen, die dat helpt te realiseren. Annette adviseert vanuit Meetellen.

Lees meer

De afgelopen maand hebben panelmedewerkers en panelleden van Meetellen meegelezen in een groot aanbestedingstraject van de gemeente Utrecht. Het gaat om geld dat de gemeente gaat geven aan organisaties die hulp verlenen aan mensen met psychosociale of psychiatrische problematiek.

Lees meer

Onze nieuwe rapportage over zelfredzaamheid is uit. Dit onderzoek is gedaan door middel van diepte-interviews en een vragenlijst. Klik hier [HIERO DE LINK NAAR DE ONDERZOEKSPAGINA] voor een samenvatting van het onderzoek.

Lees meer

Meetellen op Facebook

Blijf op de hoogte!

We houden je graag op de hoogte van wat er gebeurt bij Meetellen in Utrecht. Als je dat wilt, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Site by Alsjeblaft!