utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Thuis voelen in de wijk

15 september 2022

De gemeente (afdeling MO) wil graag van panelleden horen wat zij belangrijk vinden in hun wijk. In het kader van het project ‘Thuis in de Wijk’ vroeg Nienke daarom aan Meetellen een focusgroep te organiseren. ‘Thuis in de Wijk’ heeft als doel om alles wat in de wijk wordt georganiseerd beter te verbinden met elkaar en met de wijkbewoners.

Een groep van 9 panelleden is bijeengekomen. Nienke en Julia van de gemeente Utrecht waren er ook bij. We starten de middag door op flipovers te schrijven wat wij prettig vinden in onze eigen wijk. Wat we er vervelend vinden schrijven we ook op, soms met het idee hoe we dit kunnen veranderen. Daarna geven we een toelichting in de groep.

Panelleden schrijven hun ervaringen en wensen op flipovers

In de groep vertellen we wat we prettig en vervelend vinden in onze eigen wijk

Zo ervaren verschillende deelnemers overlast van afval of geluid in hun wijk. Ook komt ter sprake wat wij verstaan onder goede buren en dat het belangrijk is om die te hebben. Daarna schrijven wij wensen op over hoe wij onze wijk graag zouden zien en wat er nog aan ontbreekt om ons thuis te kunnen voelen in onze wijk. Wat wij meegeven als tips: vaker afval laten ophalen en dat er bij het toewijzen van woningen door woningbouwverenigingen bepaalde behoeften van mensen worden meegenomen.

Aan het einde van de bijeenkomst wordt gevraagd of mensen ‘Thuis in de Wijk’ kennen. Panelmedewerkers van Meetellen kennen de term wel, maar wij denken dat de meeste mensen deze naam nog niet kennen. Door posters op te hangen in de stad en bij welzijnsorganisaties en hulpverleningsorganisaties zou het project meer bekendheid kunnen krijgen. Wij krijgen nog te horen wat ze met onze inbreng hebben gedaan. Wij vonden het een goede bijeenkomst.

Site by Alsjeblaft!