utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Expertpanel aan het werk

14 oktober 2020

Het Trimbos instituut heeft een website, app en nog meer instrumenten om mensen die willen stoppen met roken te ondersteunen. Omdat het Trimbos graag wil weten of deze instrumenten goed aansluiten bij mensen die willen stoppen met roken hebben ze aan Meetellen gevraagd om een aantal zaken op de website te testen.

Bert, een van onze panelmedewerkers, was een van de experts die hier aan heeft meegedaan. De eerste opdracht was het testen van de chatfunctie op de website. Het Trimbos wilde graag weten of de chatfunctie makkelijk te vinden was, of de openingstijden goed aansluiten en of deelnemers goede antwoorden kregen op hun vragen.

Bert bekijkt de website van het Trimbos instituut

Bert vertelt: “We hebben eerste een paar vragen voorbereid die we op de chat kunnen stellen. Zo wilde ik graag weten hoe ik kon zorgen dat ik niet teveel aan zou komen als ik zou stoppen met roken. Daarna zijn we op de site op zoek gegaan naar de chatfunctie. Dat was niet heel eenvoudig en we hebben dan ook goede feedback kunnen geven over hoe dat beter kan. Uiteindelijk heb ik toch hele goede tips gekregen, om niet te veel aan te komen als ik zou stoppen met roken”.

Majid test de website en chatfunctie op de website van het Trimbos instituut

Daarna is de website nog getest op o.a. het gebruik van de hulpkaart. In de toekomst gaat het expertpanel nog een paar andere zaken testen voor het Trimbos. We hopen dat met de adviezen van het expertpanel, de stoppen-met-roken informatie voor iedereen goed bereikbaar gaat worden.

Voor wie nu wil stoppen met roken, kijk eens op deze website

Site by Alsjeblaft!