utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

De juiste vragen stellen

22 juni 2020

Hoe kun je als je dak- of thuisloos bent zo gezond mogelijk blijven leven? En heb je daar zelf invloed op?

De afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht start binnenkort een onderzoek naar de gezondheid van dak- en thuislozen in Utrecht.

Kun je bijvoorbeeld gezond eten? Hoe moeilijk of hoe makkelijk is het om als dakloze voldoende rust te krijgen?

Bert en de twee onderzoekers van de gemeente Utrecht

Twee onderzoekers kwamen langs bij Meetellen om de vragenlijsten met de panelmedewerkers door te nemen. Ze wilden weten of de vraagstelling aan sluit bij de doelgroep en of deelnemers zich zouden herkennen in de onderwerpen van de vragenlijsten. Om zoveel mogelijk informatie voor het onderzoek op tafel te krijgen, is het natuurlijk enorm belangrijk om de juiste vragen te stellen.

Panelmedewerkers Christiaan, Bert en Majid konden vanuit hun kennis van de leefwereld van dak- en thuislozen de onderzoekers voorzien van goede aanvullingen en waardevolle feedback. Het was fijn om vanuit onze expertise bij te kunnen dragen aan dit belangrijke onderzoek. En we zijn heel benieuwd naar het vervolg.

Majid, Christiaan en Annette

Site by Alsjeblaft!