utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Hulp nodig? Wacht niet

19 maart 2021

‘Hulp nodig? Wacht niet’ is een campagne die de gemeente Utrecht lanceert om de mensen met zorgen, problemen en vragen snel hulp te bieden. Panelmedewerkers van Meetellen toetsten de advertentie die in huis-aan-huis bladen wordt geplaatst op inhoud, taal en toegankelijkheid.

Door het coronavirus hebben veel mensen in de stad het moeilijk. Gelukkig zijn er ook veel organisaties en mensen die juist extra hulp bieden. De gemeente Utrecht heeft een overzicht gemaakt waar mensen hulp kunnen vinden en welke initiatieven er zijn. Om de Utrechtenaren daar op te wijzen is er een advertentiecampagne en een website gemaakt. De communicatieafdeling van de gemeente Utrecht vroeg Meetellen mee te kijken naar de bedachte advertenties.

panelonderzoek

De panelmedewerkers bekeken in een online bijeenkomst de advertentie en gaven reacties op tekst, kleur, beeld en inhoud. Er waren discussies over onduidelijkheden in de tekst, de gebruikte symbolen en telefoonnummers die misten. Heel waardevol om inhoudelijke aanvullingen te kunnen geven om de campagne nog duidelijker te maken.

Site by Alsjeblaft!