utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Met wethouders in gesprek

15 september 2022

Majid, Christiaan en Bert zijn op 14 september door de gemeente Utrecht uitgenodigd om met wethouders uit de regio te praten en te eten. Zij deelden hun ervaringen in een interview over beschermd wonen.

Christiaan vertelde dat hij op veel verschillende plekken beschermd heeft gewoond en dat hij bij Lister zijn weg naar zelfstandig wonen heeft gevonden. Voor hem was de hulp van Lister goed.

Majid vertelde over stempels die hij opgedrukt kreeg, maar ook over het cultuurverschil. Hij zei ook dat er bij behandelingen teveel op symptomen wordt af gegaan en er niet naar de kern wordt gekeken. En hij mist de nazorg na een afgerond traject.

Bert vertelde dat hij moeite had om aan een indicatie te komen, met als gevolg dat alles langer duurde.

Drie verschillende mensen, met drie verschillende ervaringen. De wethouders waren geïnteresseerd en we hebben er verder over gepraat tijdens het eten. Er zijn een paar belangrijke aandachtspunten voor hen uit gekomen.

Site by Alsjeblaft!