utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Meetellen in Amsterdam

14 juni 2019

Meetellen in Utrecht valt sinds januari 2019 onder stichting De Omslag uit Amsterdam. Één van de redenen hiervoor is het oprichten van Meetellen in Amsterdam. Esmeralda van der Naaten is daar projectleider en begeleidt het traject.

Corrie en Bert interviewen Esmeralda:

Wat is de aanleiding om Meetellen in Amsterdam te beginnen?
“Ik heb grote onderzoeksinstituten gevolgd zoals TNO en Trimbos. De manier waarop ze de vragenlijsten afnamen zorgde niet voor voldoende en duidelijke antwoorden. Ik vond dat dat beter kon door meer ons best te doen en andere manieren te vinden. En daarom was ik zo blij om Meetellen in Utrecht te ontmoeten om mee samen te gaan werken, want jullie methode werkt goed.”

Wie heeft het initiatief genomen?
“Eigenlijk niemand. Het gebeurde gewoon. Meetellen in Utrecht ging verzelfstandigen en daar konden wij mee helpen en wij wilden vervolgens iets met die methode opzetten in Amsterdam.”

Hoe willen jullie de gemeente Amsterdam bereiken?
“Amsterdam is een andere stad en het gemeenteapparaat werkt daar anders dan in Utrecht. Wij willen geen geld van de gemeente, maar hun opdrachten. Dus dat de gemeente onderzoeken gaat kopen bij Meetellen.”

Hoe willen jullie de doelgroep bereiken?
“Op 2 manieren, namelijk via een groot netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties van de Omslag, die reclame kunnen maken. En door ergens een tevredenheidsonderzoek te houden en daarmee panelleden te werven.”

Hoe ver zijn jullie met het opzetten?
“We hebben geld aangevraagd bij twee grote fondsen en als we dat krijgen kunnen we een beetje tempo maken. En anders gaat het langzamer en proberen we het klein te houden.”

Welke mensen werken aan het project?
“Ikzelf samen met Reinier, ervaringsdeskundige in de stad, die al heel lang meedraait in het circuit met een groot netwerk en Bouwine, onderzoeker die ook voor Meetellen in Utrecht heeft gewerkt. En daarnaast Fleur, een stagiaire en een collega Anna. En naast deze mensen doen we mee met een kennisnetwerk van ervaringsdeskundigen.”

En als laatste, zijn er nog dingen die je kwijt wilt?
“Ik ben fan van Meetellen in Utrecht. Ik ben blij dat we elkaar gevonden hebben!”

Site by Alsjeblaft!