utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Ontmoeting burgemeester en wethouders

01 mei 2023

Panelmedewerker Bert en Underground stadsgids Wim zijn gevraagd voor een rondetafelgesprek op 11 april, met het Utrechtse college van burgemeester en wethouders, over het thema Wonen.

Op De Stadsbrug hebben we dit goed voorbereid, want dat is natuurlijk best spannend! Na een interessante inleiding door Cody Hochstenbach, onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, gingen zij met elkaar in gesprek over de uitdagingen voor de politiek om de problemen op de woningmarkt aan te pakken. Vanuit hun ervaring met thuisloosheid, vertelden Bert en Wim wat deze periode met hen heeft gedaan en welke oplossingen zij zien voor de huidige woningcrisis. Dit bleek niet zo makkelijk, maar “Het begint ermee, mensen zonder (t)huis, weer als mens te gaan zien”, aldus Wim.

Site by Alsjeblaft!