utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

In gesprek over beschermd thuis

26 oktober 2020

Hoe is het als je bekend bent met ‘Beschermd Thuis’ en sinds korte tijd een eigen woning hebt maar nog wel de nodige zorg op maat ontvangt? Marga Vink van gemeente Utrecht (afdeling MO), wilde daarover graag in gesprek met panelleden van Meetellen.

Annette organiseerde samen met Marga Vink een klankbordgroep waarin mensen in gesprek gingen over hun ervaringen. Het werden twee mooie, intense gesprekken. De thema’s zorg en ondersteuning, daginvulling en de overgang naar een eigen woning werden besproken.

De meesten zorgen goed voor zichzelf en vinden dat er voldoende samenspraak is over de zorg die zij nodig hebben. Er zijn ook wel wat lastige kanten. Iemand zei zich wel erg alleen te voelen in de woning, anderen willen graag nog iets in de buurt vinden waar zij zich kunnen aansluiten. En de coronacrisis maakt het er voor niemand makkelijker op!

Al met al zei Marga veel opgestoken te hebben van deze gesprekken. De informatie neemt zij mee om het beleid rond ‘Beschermd Thuis’ goed te kunnen blijven afstemmen op de behoefte van de mensen waarvoor het is bedoeld. Wat fijn dat zij Meetellen daarvoor inschakelt. En dankjewel deelnemers, voor jullie bijdrage hieraan!

Site by Alsjeblaft!