utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Nieuwe winnaar toegankelijkheidsprijs

07 oktober 2020

De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat organisaties die subsidie krijgen toegankelijk zijn voor alle inwoners. Daarom wordt sinds 2015 een toegankelijkheidsprijs uitgereikt. De juryleden komen uit belangenorganisaties en uit organisaties die deze prijs eerder hebben gewonnen. Meetellen heeft in 2017 gewonnen en jureert mee.

Andere jaren ging de jury op bezoek bij de genomineerde organisaties. In verband met de corona uitbraak zijn dit jaar de jurygesprekken via Zoom gevoerd. Meetellen medewerkers hebben 3 organisaties mogen kiezen uit de genomineerden. Andere organisaties hebben ook organisaties gekozen. In totaal gingen 6 organisaties door voor de 3 prijzen. De genomineerde organisaties zijn Accessibility, Stichting Vrienden van de Roef, Back up, Buurtwerkkamer TOP, Stichting Present en de Culturele Sportstichting.

Op dinsdagmiddag 6 oktober zijn de prijzen via Zoom bekendgemaakt. De eerste prijs is dit jaar gewonnen door De Vrienden van de Roef in De Meern. De wethouder belde met hen om het te vertellen. Stichting Accessibility heeft de tweede prijs gewonnen en Stichting Back up is als derde uit de bus gekomen. De tweede en derde prijs zijn als eerste gefeliciteerd door Babs Nienhuis, die bij de gemeente werkt.

Site by Alsjeblaft!