utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Even voorstellen

02 maart 2020

Annemieke Dijk is sinds maart 2020 voor een aantal uren werkzaam bij Meetellen in Utrecht. “Een rare tijd om met een nieuwe baan aan de slag te gaan… mijn collega’s ontmoet ik nu alleen online. Ik kijk er naar uit om iedereen ‘live’ te ontmoeten.”

Kan je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Annemieke Dijk en sinds maart 2020 draai ik een aantal uren mee bij Meetellen in Utrecht. Er is behoefte aan wat meer ondersteuning op taken omdat Annette het steeds drukker krijgt door meer opdrachten en de oprichting van Meetellen in Amsterdam. En ben ik de gelukkige die voorlopig mag bijspringen.

Wellicht ben ik niet voor iedereen een onbekende. Ik ben 20 jaar werkzaam geweest voor WIJ3.0 en haar voorgangers, in allerlei verschillende functies. In die periode heb ik ook aan de wieg gestaan van Meetellen en ben ik nauw betrokken geweest bij de eerste onderzoeken. Ik vind het dan ook heel mooi en bijzonder om nu weer te kunnen bijdragen. Meetellen is altijd een dierbaar en uniek project voor mij gebleven. Naast mijn werk voor Meetellen, ben ik ook nog werkzaam als docent Social Work op een MBO college in Utrecht en werk ik als GGZ-Agoog in de acute psychiatrie. Ook doe ik samen met een collega teamcoachings met behulp van paarden.

Wat betekent Meetellen voor jou?
Wat Meetellen voor mij zo bijzonder maakt is dat op wetenschappelijk, verantwoorde wijze de stem van kwetsbare doelgroepen wordt gehoord en dat de doelgroep zelf dit onderzoek doet. En dat dit geluid ook meegenomen wordt in allerlei beleidsmatige beslissingen van de gemeente Utrecht en ondersteunendeorganisaties. Meetellen heeft aangetoond dat mensen prima kunnen vertellen wat belangrijk is en wat mensen nodig hebben. Daarnaast is het heel mooi om te zien hoe deelnemers zich binnen Meetellen kunnen ontwikkelen en stappen kunnen zetten.

Het is natuurlijk een rare tijd om met een nieuwe baan aan de slag te gaan. Mijn collega’s ontmoet ik alleen maar online. Ik vind het knap hoe iedereen nu zijn weg vindt in de digitale wereld en hoe we allerlei creatieve manieren verzinnen om toch door te gaan met het werk en elkaar te blijven zien. Maar, ik kijk er ook naar uit om iedereen ‘live’ te gaan ontmoeten. Hopelijk kan dat op korte termijn weer.

Site by Alsjeblaft!