utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

337 ingevulde vragenlijsten!

08 maart 2024

Afname op Stadstuin Klopvaart

Dit jaar bevragen we panelleden over hun vertrouwen in elkaar, in organisaties en in de overheid.

De afgelopen maanden stonden in het teken van onze vragenlijst. Je hebt hem waarschijnlijk wel voorbij zien komen in je mail of via de post. Of misschien ben je onze panelmedewerkers met de vragenlijst op locatie tegengekomen?

Dit jaar zijn we bij bijna 30 locaties langs geweest om jullie te vragen om mee te doen aan ons onderzoek. Zo zijn we bijvoorbeeld op bezoek geweest bij de Sleep-in, de Noiz en Herstart en bij verschillende locaties van Enik, Wij 3.0 en Emmaus.

Afname bij Emmaus Overvecht

Totaal hebben 337 mensen de vragenlijst ingevuld, fantastisch! Aan iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld en/of mee heeft gedaan aan een interview: super bedankt dat jullie je stem hebben laten horen!

Corrie bij Weggeefwinkel Limoenz Lunetten
Onderzoeker Marieke interviewt panellid Dennis

Naast de vragenlijst zijn ook de verdiepende gesprekken met panelleden belangrijk. Dit jaar voeren wij daarom 15 interviews. We stellen dan vragen zoals: hoeveel vertrouwen heb je in je buren? Hoe komt het dat je veel of juist weinig vertrouwen hebt in hulpverleners? En wat moet de gemeente doen om jouw vertrouwen te vergroten? Deze interviews geven waardevolle informatie. Bijvoorbeeld over waarom het vertrouwen hoog of juist laag is of wat er nodig is om vertrouwen op te bouwen.

Vanuit de resultaten uit de vragenlijst en de interviews doen we aanbevelingen voor de gemeente en organisaties in Utrecht. Die schrijven we op in een rapportage. Maar nog even geduld: deze rapportage komt pas in september uit.

Afname bij Bosshardt
Site by Alsjeblaft!