utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Advies aanbestedingstraject

28 mei 2019

De afgelopen maand hebben panelmedewerkers en panelleden van Meetellen meegelezen in een groot aanbestedingstraject van de gemeente Utrecht. Het gaat om geld dat de gemeente gaat geven aan organisaties die hulp verlenen aan mensen met psychosociale of psychiatrische problematiek.

We hebben geadviseerd over 4 onderdelen, namelijk begeleid wonen, ernstige psychiatrische aandoeningen, GGZ en organisaties voor maatschappelijke opvang. Deze organisaties zouden graag de opdracht van de gemeente willen krijgen en hebben daarom een toelichting geschreven waarom juist zij het budget zouden moeten krijgen. Maar wat vinden potentiële cliënten van hun aanbod en de manier waarop zij de cliënt zien? Na een instructie van Geert en Ilse van de gemeente op het Stadskantoor en het tekenen van geheimhoudingsdocumenten zijn we gestart met de beoordeling. We hebben dat uiteraard anoniem gedaan, zodat we gemakkelijk objectief konden blijven. Na het lezen hebben we een volgorde vastgesteld van de organisaties die wij het beste vonden naar de minst goede, en brachten we een advies uit.

Met ons advies hebben wij de cliënt een stem kunnen geven in de overwegingen van de gemeente. Zo krijgt de stem van de cliënt de ruimte als het gaat om partijen in de stad die geld krijgen voor hun organisatie. Dat is precies waar Meetellen voor staat en daarom waren wij erg blij dat we dit mochten doen.

Site by Alsjeblaft!