utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Weet jij waar je recht op hebt?

12 juli 2023

Meetellen heeft onderzocht of mensen gebruik maken van de financiële regelingen waar ze recht op hebben. Maar we zijn niet de enigen.

De Rekenkamer van de gemeente Utrecht vindt het onderwerp van financiële regelingen ook belangrijk en is daarom ook bezig met een onderzoek. De Rekenkamer is een lokale organisatie die de uitgaven van de gemeente controleert en beoordeelt of deze goed terecht komen en effectief zijn. Omdat het vaak lastig is om de juiste vragen te stellen en ze ook nog eens in begrijpelijke taal te formuleren, vroegen ze Meetellen om hulp. En daar wilden we natuurlijk graag aan meewerken, omdat het precies in ons straatje past!

Dus hebben we samen gebrainstormd, met als resultaat een duidelijke vragenlijst, die de Rekenkamer kon gebruiken voor haar onderzoek in Utrecht. Op deze manier hebben we een extra duwtje gegeven aan dit soort onderzoek en hopen we dat financiële regelingen de aandacht van de gemeente blijven vasthouden!

In juli staat bijzondere bijstand centraal in de campagne van de gemeente: Weet jij waar je recht op hebt? Bijzondere bijstand is een vergoeding van bijzondere, noodzakelijke kosten (zoals de aanschaf van een wasmachine, medische kosten of kosten voor het reizen naar een familielid) voor inwoners met een laag inkomen.

Vraag jij je af of je hier ook gebruik van kunt maken? Kijk dan op het online loket van de gemeente.

Site by Alsjeblaft!