utrecht

Voor wie het echt wil weten

Terug

Vertrouwen in de overheid

30 juni 2023

De zomer is voor Meetellen altijd de tijd om na te denken en ideeën te verzamelen voor de nieuwe vragenlijst, waar wij in het najaar weer mee langs allerlei organisaties gaan. Een onderwerp dat steeds terug leek te komen was ‘vertrouwen in de overheid’.

Maar ja, ‘vertrouwen’: dat is nog wel een beetje vaag. Want welke niveaus van de overheid vinden we belangrijk en wat komt daar bij kijken? Waar focussen we ons op: landelijke of gemeentelijke overheden; organisaties, die met de gemeentelijke overheid verbonden zijn, zoals de buurtteams? Of kijken we ook, zoals onze collega Pieter voorstelde, naar het vertrouwen in de medemens, zoals je buren, vrienden of collega’s?

We zijn er nog niet helemaal uit. Heb jij nog ideeën over dit onderwerp, of tips waar we zeker aan moeten denken als we vertrouwen in de overheid willen onderzoeken? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar utrecht@meetellen.nl.

Site by Alsjeblaft!