utrecht

Wij zoeken uit

Terug

Eerste resultaten ‘Gezond leven’

02 mei 2021

We zijn begonnen met het verwerken van de resultaten van het onderzoek naar gezond leven. We vinden het leuk om jullie daarover al iets vertellen, klik op lees meer hieronder. Wil je gelijk al naar de resultaten? Die vind je hier.

onderzoek over gezond leven

In de periode van november 2020 tot en met februari 2021 hebben 131 panelleden onze vragenlijst over gezond leven ingevuld. Ook hebben 21 panelleden meegedaan aan een interview. We zijn heel blij met alle ingevulde vragenlijsten en de interviews. Het is heel belangrijk dat jullie juist in deze tijd je stem laten horen over zo’n belangrijk onderwerp.

de eerste cijfers

Omdat we nu in de coronatijd leven, hebben we eerst gekeken naar de antwoorden die jullie hebben gegeven op de vragen over de invloed van de coronacrisis op jullie leven. De afdelingen Volksgezondheid en Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente wilden deze uitkomsten graag snel hebben. Zo kunnen zij de uitkomsten de komende tijd meenemen bij de vorming van nieuw beleid rond corona. Dat vinden wij natuurlijk heel fijn!

invloed van de coronacrisis

We zien dat de maatregelen tegen het coronavirus een behoorlijke invloed hebben op het leven van panelleden. De meeste panelleden geven aan dat het een negatieve invloed heeft. In de grafiek hieronder zie je dat ze meer stress ervaren, zich eenzamer voelen en minder zijn gaan sporten of bewegen. Sommige panelleden gaven in de interviews aan dat zij deze tijd ook als positief ervaren, als een tijd van rust en betrokkenheid.

Wil je meer resultaten zien? Lees dan hier de korte rapportage.

de hele rapportage

De komende maanden gaan we verder met het analyseren van de andere vragen uit het onderzoek en de interviews die we met enkele van jullie gevoerd hebben. Daarna beginnen we met het schrijven van de rapportage, steeds in overleg met de panelmedewerkers. Eind van de zomer komt de rapportage met alle resultaten van het onderzoek naar gezond leven uit.

Site by Alsjeblaft!