Als gemeente of organisatie wil je de kwaliteit van de ondersteuning, zorg, verbeteracties en de resultaten daarvan monitoren. Een wetenschappelijke benadering van onderzoek levert soms kwantitatieve resultaten. Vaak zijn er problemen in validiteit omdat de doelgroep niet wordt bereikt. Kwalitatief onderzoek kan dat oplossen. Maar ook dan ontbreekt vaak de ervaringskennis in de opzet en uitvoering van onderzoek.
Door een partnerschap aan te gaan met een ervaringsdeskundig onderzoeksbureau zoals Meetellen wordt die ervaringskennis optimaal benut. Meetellen houdt namelijk een groot panel in stand van rond de 400 mensen uit verschillende doelgroepen.
Ervaringsdeskundige medewerkers en onderzoekers doen kwantitatief en kwalitatief onderzoek vanuit het perspectief van de doelgroep. De belangrijke thema’s worden dus op de juiste manier uitgevraagd. Zo worden beleidsinitiatieven ècht gemonitord en geëvalueerd door de mensen die er mee te maken hebben.
Herstelactiviteit
De panelmedewerkers van Meetellen zijn zelf ervaringsdeskundig en getraind om verschillende taken in het onderzoek te doen. Zij kunnen voorlichting geven, nieuwe panelleden werven en vragenlijsten en interviews afnemen. Ook adviseren zij over de inhoud en leesbaarheid van de vragenlijsten die panelleden ontvangen.
Door deze aanpak doet Meetellen niet alleen een onderzoek, maar is het ook een herstelactiviteit op zich. De panelmedewerkers krijgen de kans zich te ontwikkelen en verantwoordelijkheden op zich te nemen. Wie weet kunnen ze zelfs een eerste stap zetten richting betaald werk.
Meetellen opereert onafhankelijk en als een sociale firma.