utrecht

Wij zoeken uit

Terug

Peiling 10: Hoe denk jij over de stad?

04 mei 2022

Meetellen in Utrecht heeft eind 2021 meegedaan aan de inwonersenquête die onder alle Utrechters wordt gehouden. Meetellen heeft onder meer de vragenlijst toegankelijk gemaakt, de vragenlijsten afgenomen en groepsgesprekken gevoerd.

De gemeente vindt het erg belangrijk om ook de stem te horen van inwoners die wat extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze langdurig werkloos zijn, psychische of lichamelijke problemen hebben, in de schulden zitten of eenzaam zijn. Daarom heeft Meetellen in Utrecht eind 2021 meegedaan aan de inwonersenquête die onder alle Utrechters wordt gehouden.

Meetellen heeft de vragenlijst toegankelijk gemaakt voor het panel. Samen met de panelleden zijn er thema’s uitgekozen, zoals de woning, de buurt en meepraten en meedenken. Ook zijn de lengte en het taalgebruik van de vragenlijst aangepast. Aan de peiling deden 285 panelleden mee. Zij vulden tussen september en december 2021 onze vragenlijst in.

Tientallen ingevulde lijsten stromen binnen bij Meetellen

Wist je dat?

• De meeste panelleden in Overvecht wonen, gevolgd door Zuidwest (Kanaleneiland) en Noordwest (waaronder Zuilen)?
• 77% van de panelleden de buurt waarin ze wonen (zeer) prettig vindt?
• Panelleden hun woning gemiddeld een 7,3 geven, maar dat dit cijfer per wijk verschilt?
• 20% van de panelleden in het afgelopen jaar hebben meegepraat of meegedacht met de gemeente, maar dat 40% van de panelleden niet weet of de gemeente daar iets mee heeft gedaan?
• 31% van de panelleden in het afgelopen jaar wel eens discriminatie heeft ervaren?

Op locatiebezoek om meer mensen te bereiken

Naast de resultaten uit de vragenlijsten voerden we in maart en april 2022 groepsgesprekken met panelleden van Meetellen. Daarin worden enkele thema’s verder uitgediept.

Rapportage

Een deel van de resultaten uit ons onderzoek is op de website van de gemeente Utrecht al te vinden. Zelf zullen wij alle resultaten na de zomer publiceren in onze nieuwe rapportage.

Wil je meer weten? Mail ons op utrecht@meetellen.nl

Vragenlijst inwoneronderzoek Meetellen

Site by Alsjeblaft!