utrecht

Wij zoeken uit

Terug

Participatie

01 maart 2013

Niet iedereen is in staat om op eigen kracht mee te doen in de samenleving. Meetellen onderzocht bij de OGGZ doelgroep waar zij vinden dat de mogelijkheden en kansen liggen. En, welke ondersteuning kunnen ze daarbij gebruiken?

Samenvatting

De doelgroep is goed bereikt. Uit de resultaten lijkt wel naar voren te komen dat we een relatief actieve groep mensen bereikt hebben. De resultaten bevestigen dat veel mensen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Zij hebben wel allerlei wensen om daar verbetering in aan te brengen. Veel panelleden willen zich graag ontwikkelen in bijvoorbeeld het onderhouden van sociale contacten, het ondernemen van activiteiten of het volgen van een opleiding.

Zij ervaren daarbij de nodige belemmeringen, zoals psychische en/of lichamelijke beperkingen en financiële problemen. Maar zij zien ook een rol voor zichzelf weggelegd, en willen hun persoonlijke vaardigheden verbeteren. Er zijn weinig panelleden die betaald werk hebben of een opleiding volgen, maar er zijn wel veel panelleden die deze wens hebben. Daarnaast zijn er veel panelleden die zich inzetten als vrijwilliger.

Panelleden geven aan tevreden te zijn met hun sociale contacten, maar hebben ook de wens om nieuwe mensen te ontmoeten. Er zijn veel panelleden die zich eenzaam voelen.

Het volledige rapport lees je hier.

Site by Alsjeblaft!