utrecht

Wij zoeken uit

Terug

Meetellen in buurtteams

01 juni 2017

De gemeente vindt het belangrijk dat mensen zo veel mogelijk zelf beslissingen nemen en problemen zelf met hun eigen netwerk oplossen. In Utrecht zijn buurtteams ingezet om dat te bereiken. Wat zijn hun ervaringen met de buurteams? Wat vinden zij belangrijk voor goede hulp en ondersteuning?

Inleiding

Sociaal kwetsbare Utrechters krijgen vaak te maken met een buurtteam, waardoor het van belang is dat die zorg aansluit bij wat ze nodig hebben. Aan de hand van de onderzoeksresultaten zijn een aantal belangrijke aanbevelingen gedaan:

Bekendheid

Een deel van de panelleden kent de buurtteams niet of weet niet waarvoor ze er naar toe kunnen gaan. Voor sociaal kwetsbare Utrechters is laagdrempelige toegang tot hulp en ondersteuning onmisbaar, zodat zij weten waar zij terecht kunnen bij hulpvragen en zorg niet zullen mijden. Daarom is in het rapport advies uitgebracht dat de gemeente aan de bekendheid van buurtteams moet blijven werken.

Benut ervaringsdeskundigen meer

Uit het onderzoek blijkt dat panelleden het belangrijk vinden dat er ervaringsdeskundigen werken bij een buurtteam. De aanbeveling is dan ook dat er een goede afstemming moet zijn tussen buurtteammedewerkers en ervaringsdeskundigen over een ieders rol. Zet ervaringsdeskundigen meer in om buurtteammedewerkers van kennis te voorzien.

Meer aanbevelingen lezen? Lees dan hier het hele rapport.

Site by Alsjeblaft!